Baba Koltuklarında Keten Kumaş Kullanımı | TeknoKonfor Baba Koltuğu
Geri Dön
Baba Koltuklarında Keten Kumaş Kullanımı

Teknokonfor kalitesi ile üretilen ve Türkiye’deki en büyük baba koltuğu, tv koltuğu ve hasta koltuğu üreticilerinin başında gelen firmamız, dilemiş olduğunuz her türlü deri ve kumaş türünde koltuk modelini sizler için üretebilmektedir. 

Ancak bakıldığı zaman bazı kumaş türlerinin, diğer türlere göre daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Bunların gelen keten kumaşlar; yine Teknokonfor kalitesi ile baba koltuklarınızda kullanımaktadır.

Keten Kumaşların Özellikleri Nelerdir?

Ev dekorasyonunda en çok kullanılan ve ilk akla gelen türlerin başında keten kumaşlar gelmektedir. Esnek ve sağlam yapısı ile aşınma ve darbelere karşı dayanıklı olan keten kumaşlar, özellikle hasta koltuğu modellerinde ve tv ünitesi modellerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu sayede de hem koltuğun ömrü daha çok uzamakta hem de dekorasyon olarak da ciddi bir fark görünmektedir. Bu tip kumaş modellerikolay kolay güneşten etkilenmez ve toz tutmazlar. Özellikle toz tutmama özelliği insanların, baba koltuklarında bu kumaşı seçmesindeki en büyük etkenlerin başında gelmektedir.

Uzun ömürlü baba koltuğu sahibi olmak isteyen insanlar koltuk modellerini, keten kumaş ile kaplatarak daha kaliteli ve dayanıklı bir baba koltuğunu sahip olabilirler. 

Keten Kumaşın Tercih Edilmesindeki En Büyük Etkenler;

  1. Doğal elyaftır,

  2. Diğer kumaş türlerine göre özellikle de pamuklu kumaşlara göre çok daha dayanıklıdır,

  3. Parlak bir kumaştır,

  4. Esnekliği azdır,

  5. İri gözenekli yapısı ile koltuğun daha çok hava almasını sağladığından dolayı özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilir,

  6. Pürüzsüz ve tüysüz bir yapıya sahiptir,

  7. Dayanıklılığı, toz çekmemesi ve kendini bırakmaması döşemelik olarak sıkça kullanılmasını sağlar,

  8. Yansıtıcı özelliği sayesinde güneşte renk solması gibi şikayetleri minimum indirir,

  9. Ketenin dayanımı pamuktan daha iyidir.

Sepet Boş